8 september
Door: Mark
Blijf op de hoogte en volg Mark
08 September 2007 | Zweden, Tanumshede
Weer een berichtje van mij! Iets later dan een week later.. sorry! Maar ik heb weer een hoop meegemaakt! Want ik heb mijn eerste bezoek vanuit Nederland gehad! Tim en Suus zijn een kleine week komen logeren in het hoge noorden.
Zaterdag ochtend zijn ze aangekomen op landvetter airport nabij Göteborg. Micaela en ik hebben ze opgehaald maar dat was nog een heel avontuur..
We hadden namelijk voor de gelegenheid de auto van de vader van Micca geleend (een oude vw passat) omdat die wat meer kofferruimte had dan Micca's auto (oude renault clio). We reden aan met nog een halve tank benzine om onderweg wel ergens te tanken, maar wat bleek nou, om de tank te openen hadden we een andere sleutel nodig. Wij meteen bellen naar paps om te zeggen dat we waarschijnlijk wel ergens zonder benzine zouden stranden. Maar we reden maar verder om het bezoek niet ongerust te maken. We konden helemaal naar het vliegveld rijden en ook nog een heel stuk terug totdat we bijna bij een benzinestation kwamen. Ik vroeg aan de rest,"wagen we het erop tot het volgende station of gaan we er hier af?" De rest was van mening dat we toch maar bij dit station moesten stoppen. En dat was de juiste keuze want net voor de afslag begon de auto te stotteren. Ik trap de koppeling in om nog zover mogelijk te komen maar ergens halverwege de afrit kwamen we tot stilstand.. daar hebben we moeten wachten tot die vader kwam met een kan benzine EN de sleutel en zo konden we dan toch weer verder.
Onderweg zijn we nog bij een groot winkelcentrum (torp nabij Uddevalla) gestopt om dekbedden te kopen voor onze gasten. En daarna door naar huis. Thuis hebben Micca en ik een echte zweedse maaltijd voor de gasten bereidt pytti panna met ei en schrijfjes rode bieten. We hadden er ook maar een salade bijgemaakt. Als toetje zelfgemaakte chocoladepudding met slagroom. Deze maaltijd viel erg in de smaak bij onze hollandse gasten. 'S avonds waren we van plan om nog te gaan stappen maar nadat we singstar hadden gespeeld en al wat alcohol ophadden had niemand meer echt zin om nog een eind te gaan rijden om op stap te gaan. We hebben de avond dus maar afgesloten met een filmpje.
Op zondag zijn we de omgeving wat gaan verkennen. Ook zijn we weer naar het natuurreservaat geweest waar ik al eerder over geschreven heb. Maar deze keer hebben we daar geen slang gezien. Wel hoge golven! want het waaide behoorlijk die dag. Daarna zijn we met zijn 4en bij Micca's ouders gaan eten. Dat was erg lekker! Kleine lapjes varkenshaas in bruine saus en aardappelgratin en een frisse salade, als toetje toevallig weer chocoladepudding haha. En 's avonds weer een film. En niet te laat naar bed gegaan want Micca moest de volgende dag vroeg (6 uur 's ochtends) beginnen bij statoil. En ik moest natuurlijk weer naar school.
Op maandag ben ik tot half 3 naar school geweest en ik kwam tegelijkertijd met micca thuis aan. Op school hebben we de hele dag besteed aan het verbeteren van onze foutieve zinnen. We hadden namelijk een tijdje geleden een stripverhaal in woorden moeten beschrijven. Maar het was erg vermoeiend om de hele dag de fouten te herkennen en te verbeteren.. (Ik versta al mycket bra svenska al zeg ik het zelf. In de klas kan ik de lerares helemaal volgen! die praat natuurlijk wel extra langzaam voor ons buitenlandertjes) Micca had wat extra moeten werken en was doodmoe, dus die ging een paar uurtjes slapen. Ondertussen hebben Tim en Suus het eten klaargemaakt voor ons. Heerlijke pasta met kip en carbonara saus! Daarna nog wat tv gekeken en toen weer redelijk op tijd naar bed.
Op dinsdag moest ik weer naar school en Micca ook weer werken. Vandaag hadden we het op school gehad over wat je moet antwoorden in bepaalde gevallen. En over zweedse gebruiken enz. was best intressant. Maar het was die dag ook prachtig weer in Zweden! (lekker zonnig en volgens mij een kleine 20 graden) dus toen besloten we om te gaan bbqen. Micca moest werken tot 6 dus Tim, Suus en ik hebben alles klaargemaakt voor de bbq. We hebben al het vlees op een echte houtskool bbq klaargemaakt, en daarbij nog een lekkere aardappelsalade gegeten. Was erg geslaagd! Na het eten zijn we met zijn vieren nog op safari geweest. Als het begint te schemeren komen de dieren uit de bossen en we wilden erg graag een echte eland spotten. Een keer eerder hadden Micca en ik geluk gehad. we zagen toen een elandjong tussen de bomen staan. Deze keer hadden we niet zoveel geluk, maar we hebben toch een hoop herten EN een echte grote vos gespot! Ik was te laat met mijn foto-toestel helaas.. Daarna zijn we nog bij een meertje gestopt. En toen weer naar bed! school..
Op woensdag heb ik altijd maar een korte schooldag dus dat was niet zo erg. We hadden het deze keer over het weer gehad. Over wolken(moln),de regen (regn),onweer (åskar) en de wind(blåser). Daarna hebben we thuis wat gechild en onze spullen gepakt om weer naar Göteborg te vertrekken. De dag erop moesten Tim en Suus alweer vroeg op het vliegveld zijn voor de terugreis naar het kikkerlandje. Dus hadden we besloten om het appartement van Micca's broer te confisqueren voor een nachtje. Dat scheeld toch weer 2 uur slapen.
In Göteborg hebben we door de straten gelopen, de grachten bekeken (is niets in vergelijking met Amsterdam) wat gewinkeld en lekker in een restaurantje gegeten. Göteborg is een prachtige stad met mooie oude gebouwen. Daarna hebben we nog een filmpje gepakt in de bios. Disturbia heette ie, ik vond em erg goed. En toen weer naar bed want de volgende dag moesten we weer vroeg op om op tijd op het vliegveld te zijn.
Op donderdagochtend zijn we naar het vliegveld vertrokken. Deze keer verliep de reis gelukkig vlekkeloos. Maar ik heb deze dag wel moeten spijbelen van school.. Ik heb wel netjes in het zweeds gebeld dat ik sjuk was, Ik had ont i magen :)
Zo nu heb ik weer genoeg getypt al zeg ik het zelf. Is weer heel wat leesvoer voor jullie trouwe lezers! Ik ben nog niet helemaal klaar met de week maar ik ga nu naar Micca's ouders om een film te kijken en pizza te eten. Micca moet vanaaf tot 12 uur werken, vandaar. Morgen kun je de rest van de week lezen.
De enkele foto's die gemaakt zijn met onze gasten komen binnenkort ook op de site.
Groetjes!!
08 September 2007 - 18:51
Stefano:
poehee, goed bezig daar in Zweden!! Die Markus verveelt zich niet daar. Groeten he! -
08 September 2007 - 23:49
VandaaL:
Hey Mark!!!
Zo te horen gaat alles goed daar!!
Nu ff kleine reactie... Zal binnenkort ff langer verhaaltje typen. Ga nu lekker naar bed, morgen weer vroeg voetballen....
Moet ik gewoon op dat nummer terug sms-en?? Of op oude nummer??
En mail check je ook nog regelmatig??
Mzzls en doe Mica de groetjes!!!
07 Oktober 2007 - 06:05
Tim En Suus:
Haha!
Wat een story! :)
We hebben het super naar ons zin gehad bij jullie! écht een aanrader! hihi